Контент маркетинг – плюсове и минуси

Маркетинг на съдържанието Маркетинг на съдържанието
Маркетинг на съдържанието – Дигитален маркетинг – SEO оптимизация

Какво е Маркетинг на съдържанието и какво е важно да знаете, когато се касае за контента …

Преди да започнем по същество, нека разясним понятията в тази област, които се срещат често в света и у нас – в България. Content Marketing – в превод означава Маркетинг на съдържанието. В България е познато като: Контент маркетинг, а някъде можете да го срещнете и като „Кънтент маркетинг“. Някой го пишат с „О“, други с „Ъ“. Ние ще го пишем в настоящата стятия с „О“, т.е. Контент маркетинг.

Рекламите с директно обаждане не работят много добре. Просто защото потребителите често ги отминават.

В много области е важно клиентът да мисли за продукта дълго време и да се вглежда внимателно в марката. Това е мястото, където съдържанието помага. Например, ако трябва да разработите дизайнерски проект, да поръчате мебели за нов апартамент, да изберете надежден учител или доставчик на продукти. Не можете без близко запознаване с марката. Маркетингът на съдържанието е маркетинг, чийто основен инструмент е съдържанието, насочено към изграждане и повишаване на доверието на потребителите. Маркетингът на съдържание работи, за да превърне постепенно и органично целевата аудитория в аудитория, публиката в читатели, читателите в купувачи и купувачите в повторни купувачи. Като цяло маркетингът чрез съдържание помага за изграждането на дългосрочни и приятелски отношения с аудиторията.

Маркетинг на съдържанието – Дигитален маркетинг – SEO оптимизация

Въпроси, на които би било добре да се отговори, за да създадете добра стратегия за контент маркетинг

1) Каква цел искате да постигнете със съдържанието?

  • увеличаване на трафика;
  • повишаване на позициите в резултатите от търсенето;
  • повишаване на лоялността на потребителите;
  • придобийте репутация на експерт;
  • представя продукта, обяснява го на публиката;
  • увеличаване на броя на регистрациите;
  • увеличаване на продажбите.

2) Коя е вашата целева аудитория?

Например, авточастите едва ли ще представляват интерес за майките в отпуск по майчинство, няма смисъл да публикувате информация за тях на ресурси, посветени на майчинството. Също толкова важно е да се определят демографските параметри: пол, възрастова група, град, образование.

Анализирайте различни платформи: тематични форуми, където е вашата аудитория, съдържанието на други компании, работещи във вашата област, бъдете в течение със събития, свързани с вашата индустрия.

Източник: w-seo.com

Оцени тази статия
SEO Optimization - СЕО Оптимизация
Add a comment