Линк билдинг – колко линкове да поставяме на ден?

SEO оптимизация

Колко изходящи връзки да поставяме във вътрешно съдържание

Изходящи връзки – колко линка е добре да се поставят във вътрешно съдържание, публикации, раздели и др.

В тази статия ще научите задълбочена информация за изходящите връзки, информация, кояго може да Ви бъде изключително полезна за SEO.

Колко връзки е добре да имам на моят сайт, сочещи външни източници?

Въшно линкване

Възможните отговори са разнородни и всеки SEO експерт би Ви казал различно мнение.

Най-простият отговор е: Колкото е необходимо за вашите потребители.

Ако говорим за линкове, сочещи трети сайтове, то не бива да бъдат повече от 100.

Имайте предвид, че когато линквате достоверен източник, то това може да помогне за по-добро класиране в GOOGLE SERP.

Атрибути при външните препратки

За да се избегнете рискове от наказания, по-висок SPAM SCORE, е необходимо да се публикуват връзки с атрибута dofollow само към висококачествени ресурси, а с атрибут Nofollow – останалите. Струва си обаче да се помни, че в този случай донорската страница губи теглото си на връзката, тъй като роботът, който е намерил тази връзка, спира да обхожда оригиналната страница и отива на посочения сайт.

За да се избегне загуба на тегло на връзката и санкции на търсачката за голям брой изходящи връзки, препоръчително е да добавите атрибут rel = „nofollow“ към маркера <a>, който казва на роботите, че не е необходимо да кликват върху тази връзка и да й придават тежест.

Атрибути при вътрешните препратки

Когато се касае за вътрешно линкване, например, когато приканите посетител да попълни формата Ви за обратна връзка, и тя се намира на адрес YourSite.com/contactus.php, то съвсем не е нужно тази вътрешна препратка да бъде с атрибут Nofollow.

Много хора ни питат, ако си направим вътрешното линкване с атрибут Nofollow, това ще подобри класиратено в Гугъл. Както на тях, така и на Вас, читателите на този материал ще отоговорим така: По-скоро НЕ!

Естествено, има случаи, в които си е направо задължително да ползвате атрибут Nofollow при вътрешни страници. Сигурно не се досещате кога и къде, но ние ще Ви подсетим.

Коментарите в сайта, както и профилните линкове, ако се позволяват такива е почти задължително, да бъдат с атрибут Nofollow при вътрешно линкване.

Без атрибут, което означава, че по default това е чист, DoFollow линк, оставете препратките, които са в помощ на читателите.

Вътрешно линкване

Когато се касае за вътрешно линкване, т.е. за вътрешни връзки, или тези, които сочат вътрешни категории, то нашето мнение е, че броят им може да бъде 2-3 връзки в статия. Естествено, не е желателно във всяка статия да имате вътрешно линкване, но най-важно си остава, когато публикувате съдържание, да подобрявате поребителското изживяване, т.е. да предоставите на читателите допълнителна литература, допълнителна информация по дадена тема, за която сте писали в предишни статии във Вашият сайт.

Подробности по темата вижте тук

Оцени тази статия
SEO Optimization - СЕО Оптимизация
Add a comment