SEO оптимизация на строителна компания в Интернет: как да оптимизираме сайт?

SEO оптимизация

Популяризация на строителна компания в Интернет: как да популяризираме сайт

„Строителство“ е една от най-популярните и следователно конкурентни теми в Българския интернет. Изпреварва „работа“, „финанси“ и дори „недвижими имоти“ с разлика от 3-4 рейтингови точки.

Изглежда, че в такива условия популяризирането на строителни фирми е лесен, приятен и печеливш бизнес. Но в действителност всичко изглежда различно, защото колкото по-висок е статусът на рейтинга, толкова по-трудно е даден сайт да стане по-забележим в резултатите от органичните резултати от търсенето и толкова повече трябва да плаща за контекстна реклама.

Кои фирми са в строителния бизнес?

Те са разделени на 4 основни типа.

1. Организации, които предоставят строителни услуги (т.е. занимават се със строителство, ремонт, монтаж на пластмасови прозорци, водопроводни работи и др.);

  1. Производители на строителни и довършителни материали (бетон, тухла, тротоарни плочи, ламинат);
  2. Магазини за строителни материали, специализирани в продажбите на дребно и едро;
  3. Строителни портали

Етапи на SEO оптимизация на строителна фирма

1. Одит

На първо място, трябва да се уверите, че вашият ресурс е интересен за целевата аудитория. Трябва предварително да работите върху добро преобразуване. Като начало организирайте експресен одит на сайта за цялостна оценка на съдържанието му. Ангажирайте независими експерти, които да ви помогнат да откриете сериозни грешки. Ще разберете дали всичко е наред с текстовото и графичното съдържание, дали има проблеми с използваемостта, дали оптимизацията е извършена правилно, дали е необходимо допълнително подобрение.

За удобство на потребителите би било разумно да поставите калкулатор на разходите на сайта. Ще ви трябва и завладяващо портфолио с качествени снимки. Освен това модерната строителна площадка трябва да има удобна и атрактивна мобилна версия, за това трябва да разработите адаптивен дизайн.

2. Оптимизиране на съдържанието

Семантичното ядро ​​на строителната площадка има две основни характеристики. Първата е добре, втората не е толкова добре.

1) Строителните фирми обикновено работят в един и същи регион. Това ви позволява да локализирате и събирате заинтересовани потребители. Подобрете ядрото с подходящи гео-зависими заявки.

2) Има изключително висока конкуренция в строителството, така че семантичното ядро ​​трябва да се основава на нискочестотни и средночестотни заявки.

Ами текстовете? Трябва да ги направите уникални, четими и лесни за разбиране. Ще бъде по-добре, ако поставите не повече от 5-7 ключови фрази на една страница. Допустимата граница на „гадене на страница“ е 8%.

Текстът трябва да бъде красиво и логично оформен. Струва си да се подчертаят важни елементи – заглавия, информация за цените, призиви за участие в промоции. Монолитното съдържание е лош вариант, много по-добре е да разбиете текста на компактни семантични блокове от 2-3 абзаца с подзаглавия. Свързаните със съдържание снимки с прилично качество ще ви помогнат да задържите вниманието на потребителя.

Конструктивната тема е много обширна – не можете да се страхувате, че ще ви свършат идеите за публикации. Опитайте се да превърнете посетителите си в редовни читатели. Не се ограничавайте до категорията тематични новини, създайте интересен блог или раздел „Добре е да знаете“. Това също ще ви бъде от полза, тъй като съдържанието на такъв блог е лесно за оптимизиране в съответствие със семантичното ядро ​​на вашия сайт.

3. Техническа оптимизация

Какво трябва да се направи?

  1) Задайте пътя до картата на сайта и основния й хост в текстовия файл robots.txt. Скриване на излишни данни от индексиране, като информация от лични профили и информация за поръчки.

  2) Посочете основното огледало на сайта в директивата Host. Това е необходимо за правилното показване на вашия ресурс в резултатите от търсенето.

  3) Проверете скоростта на зареждане на вашата страница. За да направите това, можете да използвате специалната услуга GooglePageSpeedInsights.

  4) Вижте как се показва сайтът на различни устройства. Изглежда ли добре на екрана на лаптоп, смартфон, таблет?

  5) Тествайте семантичната маркировка на Schema.org. Тя помага на търсачките да обработват адекватно информацията за сайта и правилно да я представят в резултатите от търсенето.

  6) Уверете се, че сайтът е стабилен. 
Какво друго да направите, за да оптимизирате строителната фирма? Опитайте се да улесните максимално работата на търсачките. Инсталирайте услугата  Google.Webmaster. За да ускорите индексирането, посочете вашия регион и адрес, не забравяйте за елемента „Сфера на дейност“ и назовете вида на стоките или услугите.

Освен това оставете заявка за поставяне на сайт в Google.Maps. За бъдещите клиенти ще бъде по-лесно да ви намерят в търсачките.

Ами ако нямате достатъчно средства за едновременно популяризиране в повече търсачки? Започнете оптимизацията с Гугъл. Факт е, че според статистиката повече от 70% от потребителите, които се интересуват от строителство, отиват в Гугъл, за да разрешат проблемите си.

4. Работа с връзки

В днешно време популяризирането на сайтове за строителство е невъзможно без качествени връзки. Как да ги получите? Възползвайте се от оптимизацията на статии. Маркетингът на статии е безопасен начин за изграждане на връзки. Това е регистрацията на вашите публикации в ресурси на трети страни с редовен трафик и реални посетители.

Можете също да регистрирате информационни публикации от вашия тематичен блог в указателите.

Разумно е да се оптимизират строителните ресурси за нискочестотни заявки, така че регистрация в директории на сайтове, търсачки и фирмени директории няма да бъде излишен. В такива директории популярните ресурси са удобно организирани по теми. Поставянето в директории увеличава естествения растеж на връзките, тъй като Google са лоялни към директориите. Освен това ще получите стабилен трафик, защото някои директории се разглеждат от повече от 20 000 души на месец.

Включете се в маркетинга на тълпата . Участвайте в оживения живот на строителните форуми, като отговаряте на въпроси и предлагате професионални съвети. В процеса можете да вмъкнете връзка към вашия сайт, така че да не изглежда „рекламно“ и неподходящо. Просто го направете сами, без автоматизация. Вашата целева аудитория със сигурност ще стане по-широка.

Надяваме се, че тези съвети ще помогнат на вашата строителна площадка да се открои от конкуренцията и да изградите успешно бъдеще за себе си.

Източник: Рекламно Студио

Оцени тази статия
SEO Optimization - СЕО Оптимизация
Add a comment