Разработка на уебсайт за строителна компания: характеристики и спецификации

Сайтове за строителни компании Дигитален маркетинг

Разработка на уебсайт за строителна компания: характеристики и спецификации

Сигурен начин да намерите нови клиенти за строителна фирма и да установите комуникация с тях е да поръчате уебсайт. Но за да бъде сайтът не просто модерен атрибут, а инструмент за продажби, той трябва да отговаря на очакванията на потребителя по отношение на функционалност, дизайн и съдържание. Портфолио, рецензии, отворена ценова политика, техническа документация ще формират пълната представа на клиента за качеството на услугите на строителната фирма

За да може сайтът да отговори на всички изисквания, превръщайки потенциалните клиенти в реални, трябва да се свърши огромно количество работа, така че най-доброто решение е да се повери създаването на интернет ресурс на надеждно уеб студио. Споделяме тайните какъв трябва да бъде сайтът на модерна строителна компания.

За кои компании е от значение развитието на строителна площадка.

За да намери необходимата услуга, клиентът се обръща към Интернет. Функционална, добре обмислена, удобна строителна площадка ще ви разкаже за дейността на компанията възможно най-пълно. Необходима е разработка на уебсайт за строителна компания.

Има голяма конкуренция в строителния бизнес. Нов уебсайт за строеж на къщи може да загуби от големите портали, които са в Интернет от десетилетия, затова е важно да изберете концепция за уебсайт, да помислите за структурата и навигацията, да създадете адаптивен дизайн, който да бъде удобен за гледане от всяко устройство (компютър, телефон, таблет).

Какви са сайтовете на строителните фирми

Винаги ли се нуждае строителна компания от голям корпоративен портал? Ние ще ви помогнем да решите какъв тип сайт да отговаря на вашите нужди.

Корпоративен многостраничен уебсайт

Пълноценен фирмен портал с голям брой секции и функции. Той съдържа новини, свободни работни места, документация, портфолио, каталози с изображения и описания на услуги, ценоразписи. Отличителна черта на корпоративната строителна площадка са страниците, заделени за партньори. Такъв сайт може дори да съдържа затворени страници с лични акаунти на служители.

Сайт – визитка

Сайтът – визитка на строителна фирма е предназначен за кратко запознаване с услугите, за привличане на внимание. Той може да бъде на една страница или да съдържа допълнителни страници с информация за контакт. На такъв сайт потребителят иска да види лаконично представяне на фирмата изпълнител. Важно е  сайтът на визитката да има висока скорост на зареждане и дизайнът да е адаптиран за гледане на различни устройства. Най-доброто решение е да поръчате интернет визитка до ключ от специалисти.

Целева страница

Страницата за продажба на услуги (целевата страница) е ефективен инструмент за бързо привличане на нови клиенти. Този сайт от една страница съдържа цялата важна информация от цени до портфолиото на строителна компания, както и призив за действие и формуляр за обратна връзка за увеличаване на реализациите.

Целева страница с добре проектирана структура сама продава услугите на компанията, създава се бързо, не изисква голям бюджет. Страницата трябва да бъде кратка и ясна, винаги с примери за проектиране и строителство на къщи и други обекти, трябва да разкрива предлаганите услуги, тъй като посетителите идват тук от контекстна, целенасочена реклама или поща. Последователната блокова структура ще води клиента през всички етапи на продажбите от лихви до целеви действия. Често целевата страница за строителна компания се създава в допълнение към корпоративен уебсайт за реклама на отделни услуги или строителни проекти.

Как започва разработването на уебсайт за строителна фирма?

Опитът да създадете безплатен уебсайт за себе си, за да спестите бюджета си, обикновено води до разочарование, тъй като сайтът не работи според очакванията. Това е така, защото сайтът не е само дизайн и оформление. Преди да започнат тези процеси, специалистите на уеб студио провеждат мащабно маркетингово проучване.

Целева аудитория, позициониране

Можете да продавате услугите си, ако знаете нуждите на клиента. За това се изготвя проект на целевата аудитория. За клиент, който може да поръча строеж на къща или гараж, това е нещо подобно: мъже или жени на възраст от 30 до 50 години, по-често семейство, имащи парцел, автомобили, с ниво на доходи над средното.

Целевата аудитория може да варира в зависимост от предложения продукт, например изграждането на гараж се поръчва главно от мъже, а съпрузите кандидатстват заедно за изграждане на лятна резиденция.

След изработване на ппоекта на потенциален клиент се извършва позициониране – определяне на основните проблеми на клиента, които сайтът на строителната фирма трябва да реши.

Нашата задача е да проектираме сайта по такъв начин, че да покрива всички болки, страхове и възражения, да вдъхва доверие, да разказва за компанията по отношение на предимствата. Например:

Довеждане на статистика за обекти, доставени навреме или по-рано – това ще премахне страховете от дългосрочно строителство;

Имайте предвид, че компанията работи по договор, при който сумата е фиксирана и не подлежи на ревизия – по този начин ще приключим възражението за корекции на цените;

Кажете на кои производители имате доверие, за да обясните как ще намалят разходите за отопление на къщата, каква гаранция давате за извършената работа – това ще помогне на клиента да разбере, че неговите страхове и болки не са оправдани.

Какви задачи трябва да решава сайтът на строителна фирма

Посетител влиза в сайта за конкретни цели – иска да разбере дали тази строителна фирма извършва необходимите видове услуги, какви гаранции дава, каква е цената на работата.

Какво е важно за потенциалните клиенти на строителна компания

Дали качеството на работата отговаря на очакванията на клиента е въпрос, на който сайтът трябва да отговори преди всичко. Разработчикът има ли достатъчно опит, квалифицирани работници. Когато поръчва готова сграда от изпълнител, клиентът иска да я получи на разумна цена. Сумата трябва да бъде известна, преди да бъде направена поръчката. В допълнение към цената и качеството, клиентът винаги се интересува от времето на строителството. Отчитането на всички интереси и притеснения на клиента е задача на разработчика на сайта.

Структура на уебсайта на строителната фирма

За да предотвратите загубата на потребителя на сайта, трябва да проектирате проста и разбираема структура. Без значение на каква страница е клиентът, той винаги ще може да намери необходимата информация и да направи поръчка, ако навигацията е изработена правилно. Какви са основните раздели на уебсайта на строителна фирма:

Страница „За компанията“

В раздела „За компанията“ не е достатъчно да се каже, че сте най-добрият разработчик, имате висококачествени материали и стегнат срок: трябва да представите факти, които ще убедят клиента в опита. Посетителят на сайта ще иска да знае за историята на компанията разработчик, да види лицензи, списък със специално оборудване, да научи за партньорите, броя на извършената работа. Използвайте снимка на строителния екип в процеса.

Портфолио с готови проекти

Ако потенциален клиент се занимава с вашата строителна компания за първи път, той определено ще разгледа раздела за портфолио. След като прегледа по-рано завършената работа, той ще увеличи доверието в разработчика, освен това бързо ще вземе решение за собствения си проект.

Фирмени услуги

Основният раздел е описание на услугите на строителна фирма. Посетителят на сайта ще иска да го разгледа веднага след като се полюбува на снимките на готовите проекти. За да премахнете въпроса за качеството на услугите, поставете отзиви на клиенти до всеки от тях.

Цени или калкулатор

Ценоразписът се поставя на отделна страница на сайта. Цените са групирани по вид услуга. Точните суми са много по-привлекателни за клиента от фрази като „гъвкаво ценообразуване“. Несигурността в цената на услугите ще изплаши по-голямата част от клиентите, които ще напуснат, за да търсят по-отворен партньор.

Предоставете на посетителя възможност да изчисли самостоятелно разходите за изграждане на лятна къща или къща на мечтите му. Калкулаторът на цените ще му помогне бързо да определи проекта и да направи поръчка.

Информация за строящи се обекти

Докладите от изгражданите съоръжения изглеждат убедителни. Снимките в реално време ще позволят на потенциалните клиенти да видят работата по конкретни проекти.

Емисия новини или блог със свързани статии

Индустриални новини, новини от вашата компания, полезни статии, съвети, разбираеми дори за непрофесионалист, са важна част от сайта, която увеличава интереса към дейността на строителна компания. Публикувайте няколко статии в блога със съвети как сами да извършите ремонт – това ще бъде важен сигнал за търсачките, че това не е просто търговски проект, но и полезен ресурс за потребителите.

Обратна връзка за сътрудничеството

Можете да се хвалите, колкото искате, но ако нямате отзиви от клиенти, това няма да добави увереност във вашата компания. Препоръките и отзивите, подкрепени със снимки, ще потвърдят потенциалните клиенти във вашия професионализъм и ще отразят сериозен, отговорен подход към бизнеса.

Контакти и методи за обратна връзка

Клиентите се страхуват да се изправят срещу недобросъвестен изпълнител. Разделът с контакти служи за изграждане на доверие, така че не се ограничавайте до формата за обратна връзка. Посочете телефонни номера, поставете карта с местоположението на офиса на компанията, маршрутите на обществения транспорт, снимка на главния вход и истински служител в офиса с добродушно лице, който поздравява посетителите. Страхотно решение за насърчаване на бизнеса на строителна компания са бутоните за социални медии и джаджата за обратно повикване.

Дизайн на уебсайт на строителна компания

Уебсайтът на разработчика трябва да бъде представителен и достоверен. Когато създавате сайт, се нуждаете от качествени снимки, по-добри уникални, тъй като всяка не-уникална информация намалява класирането на сайта в търсачките. Важно е да изберете правилната цветова схема за дизайна. Това до голяма степен определя какъв емоционален подтекст ще получи посетителят.

Използваемост

Комфортът и лекотата на навигация в сайта е това, което включва понятието за използваемост. Потребителят на уебсайт на строителна компания трябва лесно да намери отговори на основните въпроси: какви услуги предлага разработчикът, ценова политика, примери за вече завършени проекти. Интуитивното разположение на всички бутони, удобният им размер и работещите връзки ще ви помогнат да използвате удобно сайта, както от компютър, така и от мобилно устройство.

Готови проекти

В раздела за презентации на готови проекти се публикуват снимки на завършеното строителство от различни ъгли. На посетителя трябва да е ясно, че този обект е реален и съществува недалеч от него. Не забравяйте да запишете цената на цялата работа до снимката.

Обекти в процес на изграждане

Работи чудесно за увеличаване на интереса към вашите фото дейности по време на строителството. Работата на професионалистите винаги привлича вниманието. Предоставете на вашия сайт ярки снимки, направени от интересен ъгъл, който предава динамиката на строителния процес. Напредъкът на строителството на снимката ще убеди посетителя, че има работа с отговорен, добросъвестен разработчик.

Оптимизация на сайтове за строителни фирми

Предвид нарастващата конкуренция на пазара на строителство и обновяване, популяризирането на уебсайтове изисква все по-усъвършенствани методи. За уебсайт на строителна компания той се основава на принципите на seo оптимизация:

Техническа оптимизация: скорост на изтегляне, настройка на пренасочвания, инсталиране на SSL сертификат;

Вътрешно подобрение: семантика, уместност, URL URL, оптимизация на изображението;

Насърчаване на ресурси: одит на конкуренти, регионалност, изграждане на съдържание и връзки.

Уебсайт със  seo-промоция е необходим, ако се интересувате от:

Привличане на вниманието на потенциална аудитория;

Разпространение на информация за дейността му;

Формиране на положителен имидж на организацията.

Поверявайки всички тези притеснения на професионалисти, разработчикът не може да се притеснява за своя сайт, но да получи най-ефективния инструмент.

Често срещани грешки при разработването на уебсайт за строителна фирма

Основните грешки при разработването на сайт се основават на три точки: игнориране на нуждите на потенциален купувач на услуги; ненавременни, недалновидни стратегии; липса на анализ на работата на конкуриращите се компании. Всичко това води до факта, че сайтът не отговаря нито на съвременните тенденции, нито на потребителските заявки. Техническите грешки на сайта са:

Неуникално съдържание;

Лоша навигация

Бавна работа на ресурса;

Липса на отзивчив дизайн;

Неразработена съвместимост на различни браузъри и платформи.

Защо си струва да поверите разработването на уебсайт на строителна компания

Преди да започнем да създаваме уебсайт за вашата заявка, ние изследваме пазара, изготвяме уникален дизайн и създаваме уебсайтове с процент на конверсия до 40%. Това означава, че почти половината от посетителите на вашия сайт се превръщат в реални купувачи.

Етапи на разработване на уебсайт за строителна компания

Етапите на създаване на всеки сайт са различни, тъй като имат различни цели и обхват на работа. Но алгоритъмът за разработване на строителен ресурс е приблизително следният:

Одит на ниша и конкурент;

Обмисляне на проект, който отговаря на нуждите на целевата аудитория;

Подготовка на оформлението;

Чертеж дизайн;

Оформление на уебсайт;

Попълване с уникално съдържание за продажба;

Seo-промоция, реклама;

Тест за откриване на грешки и ревизия

Предоставяне на клиента с инструкции как самостоятелно да управлява сайта, да актуализира информация.

Какво определя сроковете за създаване на уебсайт за строителна фирма

Строителната компания е заинтересована да получи готовия уебсайт възможно най-скоро. За да получите качествен уебсайт обаче, моля, бъдете търпеливи. Какво време е прекарано:

Проучване на строителната ниша от специалисти;

Ако сайтът е обемен, ще отнеме повече време, за да го визуализира и запълни;

Сложност на дизайнерските елементи;

Етап на оформление;

Свързване на допълнителни модули за управление на сайта;

Тестово шофиране и усъвършенстване на нюансите.

Оцени тази статия
SEO Optimization - СЕО Оптимизация
Add a comment