Одит на линкове

SEO оптимизация
Одит на линковете

Детайлен анализ на линковете, сочещи Ваш проект

Един от митовете, които Google успешно разпространи сред уебмастърите и SEO специалистите през последните години, е митът, че съдържанието на дадена страница е по-важно от профила на връзката й във формулата за класиране. Това погрешно схващане и последиците от него бяха описани много добре от Брайън Дийн в една от публикациите му.

Истината е, че препратките все още имат голямо значение. И колкото повече заявката за търсене е конкурентна, толкова по-важните връзки се сравняват с други фактори. Направихме следните заключения въз основа на 2 фактора:

  • постоянна обратна връзка от търсачките, която получаваме при популяризиране на нашите проекти;
  • внимателен поглед върху няколко големи проучвания за ефекта на различните параметри на страницата върху класирането на страниците.

Изграждането на връзки като отделна част от SEO

С увеличаването на броя на сайтовете, конкуренцията в резултатите от търсенето естествено се увеличава. Това означава, че всеки собственик на нов сайт трябва да инвестира все повече усилия за получаване на обратни връзки. Няма значение колко добър е вашият продукт, услуга или текст, ако другите не знаят за това, то се губи смисъла. Работата на съвременния пазар предполага, че добрият продукт включва стандартната технология за излизане на пазара.

По този начин се разраства такава отделна област на SEO като изграждането на връзки, или Линк Билдинг. Първите създатели на съдържание в мрежата поставят връзки един към друг от естественото желание да споделят полезна информация с читателите. Изграждането на връзки вече е голяма стратегия, която изисква много време и / или пари за изпълнението на на собственика на сайта.

Добра метафора тук би била появата на такова нещо като „работа в мрежа“. В малка общност, където всички се познават, споменаването на други хора в разговор е естествена част от разговора. В голям мегаполис човешките взаимодействия са малко по-различни. Броят на професионалните области, в които са ангажирани хората, е по-голям, броят на взаимодействията с непознати е по-голям и конкуренцията също е по-голяма. За да взаимодействате ефективно с други хора, трябва да можете да намерите специалисти в определена ниша и да изградите взаимоотношения с тях. Не ви ли се струва логично, че и линк билдинг частта е сходна на тази при взаимоотношенията? Точно така е. Изграждането на връзки е мрежа. И ако знаете как лесно да установявате контакти с хора офлайн, тогава ще ви бъде много по-лесно да разберете как да изграждате обратни връзки и ефективна стратегия за линк билдинг онлайн.

Одит на backlinks

Одит на backlinks – детайлен анализ на линковете, сочещи Ваш проект е услуга, която компанията W-SEO.com предлага на Вашето внимание и включва:

  • Отчитане на SPAM SCORE.
  • Отсяване на токсичните линкове.
  • Премахване на токсичните линкове.
  • Сравнение на натуралните backlinks срещу тези, които са манипулативни.
  • Изготвяне на препоръки за бъдеща стратегия за линк билдинг.

Финални думи, касаещи обратните връзки

Добрият и ефективен линк билдинг е гаранция за успех в SERP на Google.

Достатъчно е да се направи анализ на настоящиет Ви линкове и да се премахнат вредните, т.нар. токсични линкове, тъй като те често повишават SPAM SCORE, а повечето от Вас знаят, че колкото по-висок SPAM SCORE, толкова по-лошо.

С нас се работи лесно, удобно и приятно. Бъдете част от клиентската мрежа на VISEO. Поискайте услугата „ОДИТ НА ЛИНКОВЕ“.

Оцени тази статия
SEO Optimization - СЕО Оптимизация
Add a comment