Линк билдинг техники от Viseo

SEO оптимизация

Изграждане на връзки – по-добър линк профил

Изграждането на връзки винаги е било важна част от алгоритмите на търсещите машини. Днес  все още е един основните фактори за добро класиране.
Нееднократно сме заявявали на наши клиенти, че търсещата машина Гугъл разполага с хиляди алгоритми, заложени и работещи на ротационен принцип. Естествено, за да се достигне до този извод трябва много опит.
Е, днес, в четвъртото тримесечие на 2017 година линк билдинг стратегията и процесът по набавяне на линкове към Ваш проект все още е водещ параметър за по-добро класиране. Причината, поради която декларираме това е, че повечето сайтове, класирали се в топ 3 по силно конкурентни думи и фрази са с много връзки, които ги сочат. Колко е това много? Много Sitewide линкове, много с атрибут Nofollow и много линкове от изображения, банери и други, т.е. микс от различни връзки.
Как би трябвало да изглежда вашата линк билдинг стратегия? Според нас тя трябва да е разнообразна и дългосрочна. Най-лесно е, когато определите бюджет, седмичен или месечен. Цикличност при набавяне на линковете е желателно да се избягва. Прекаленото много линкове в кратък срок също не е допустимо да се поставят. Особено ако сайтът Ви е нов.
Примерна конфигурация за сайт, който е доказал се във времето пред търсещите машини и пред аудиторията, много популярен, посещаван от стотици хиляди месечно би изглеждала по следния начин:
Ежедневно добавяне по два – три изходящи линка не са проблем.
Нов сайт може да го „линквате“ веднъж седмично. Под нов се има предвид сайт, който е пуснат преди седмица, две, месец, три месеца.

За нас, екипът на Viseo, нов сайт е този, който е на под шест месеца.

Добри техники за линк билдинг за Гугъл България

Работещи техники за линк билдинг

Често ни питат и кои са най-добрите техники за линк билдинг днес?

Краткият отговор е – линк, добавен в дълъг текст, добре написан, в тематичен сайт. Звучи трудно, но това е най-доброто решение.

Преди да потърсите обратна връзка за сайта си, трябва да дадете на хората основание да Ви цитират, затова създавайте интересно и уникално съдържание и се стремете то да достигне до голяма аудитория, от която повечето да ползват Ваш материал и да го цитират.
Ако започнете да получавате органични препратки от други сайтове, това е доказателство за истинската стойност на Вашето съдържание. А днес съдържанието е изключително важно.
Алгоритъмът на Google стана толкова напреднал, че всъщност може да открие качеството на съдържанието Ви. Вече не е достатъчно просто да се пишат дълги публикации. Те трябва да са грамотно написани и задължително да присъстват графични елементи.

Линкове от социални мрежи също са добро решение. Споделяйте новото съдържание в социалните мрежи.
Постоянството е много важно! Ако работите осърдно и с много старание, резултатите ще дойдат.

Източник на статията: Viseo

Оцени тази статия
SEO Optimization - СЕО Оптимизация
Add a comment