Как правилно да проектираме съдържанието си, за да се класираме напред в Google

Дигитален маркетинг

Електронното издание Беден Богат ком предлага на Вас, читателите, да се запознаете със статията, касаеща SEO копирайтинг.

SEO копирайтинг експерти споделят пет основни съвета за това как точно да достигнете до първи позиции в Google, именно чрез качествено съдържание. 

Всеки има свои собствени причини да създаде собствен сайт. Някои се нуждаят от него, за да популяризират бизнеса си, други – за да заявят своя опит и да донесат знания и умения на аудиторията. И някои решават да печелят пари от реклами на страницата. Във всеки случай имате нужда от трафик, за да постигнете целите си и можете да разчитате на него само с правилно форматирано съдържание. Първо трябва да решите към каква целева аудитория сте насочени. Това ще ви позволи да изберете компетентен стил на писане на материала и неговия дизайн. Задължително е да се изготви план за съдържание за публикациите, така че да излизат редовно новите публикации. И, разбира се, спазвайте определени правила при проектирането на съдържание.

Изберете заглавие с възможност за кликване от потребителите, т.е. с идеята да предизвика интерес у читателите

Как да създадете привлекателно за четене, както и добро за търсачките съдържание

Броят на кликванията до голяма степен зависи от това как сте озаглавили статията си. Читателят трябва да бъде предизвикан, впечатлен, дайте му да разбере, че вътре ще намери наистина полезна и интересна информация. Наличието на ключова дума в заглавието ще помогне за издигане на публикацията до върха на търсачката. Но не е достатъчно само да се използват честотни думи от семантичното ядро. Заглавието трябва да е привлекателно.

Има някои тайни как да го направите по-кликаемо. Можете да използвате числа в него. Например „5 ефективни начина да се отървете от гризачи в частен дом.“ Също така работи добре, за да изрази болката на клиента. Заглавие „Как да спрем да пилеем пари за глупости?“ ще привлече тези, които не знаят как да управляват семейния бюджет.

Използвайте разумно визуалното съдържание

С голяма степен на вероятност никой няма да прочете пълна статия с текст,  дори ако правилно го разделите на абзаци и подредите всяка част с подзаглавия. Необходимо е да се добави визуално съдържание, което да допълни материала. Освен това, колкото по-полезен е материалът, толкова по-добре.

Но понякога се случва така, че снимка, идеално подходяща за темата на статията, се оказва твърде малка. Трябва да изберете: да не използвате изобщо графично съдържание и да прекарате допълнително време в търсене, или да качите изображение с лошо качество. Нито един вариант не е подходящ. В нашата работа ние неведнъж сме се уверили, че можете просто да увеличите снимка, без да губите качество, с няколко щраквания и безплатно.

Удачно решение е да си закупите професионални изображения, снимки, които са напрарвени от професионални фотографи от борси за изображения. Shutterstock е добро решение.

Цялата статия можете да прочетете от тук: https://www.bedenbogat.com/2021/12/kak-pravilno-da-proektirate.html

Оцени тази статия
SEO Optimization - СЕО Оптимизация
Add a comment