Как да повишим органичният трафик към сайта си?

Органичен трафик SEO оптимизация

Ако вече сте собсвтеник на сайт и желаете да го популяризирате и монетизирате, то тогава е време да се запознаете с тази статия, тъй като тя ще Ви помогне много.

Понятието „монетизиране“ означава превръщането на трафика, на посетителите в пари. Често се употребява от експерти по дигитален маркетинг.

Ако целите висок трафик, защото монетизацията на сайта ви се осъществява посредством реклама, а не заради предлагането на услуги, то тогава е необходимо да използвате всички инструменти, знания и възможности, които могат да ви донесат качествен и таргетиран трафик.

1.  Органичен трафик – SEO оптимизация за търсачки – и по-конкретно оптимизация за Google

Чрез този вариант можете да получите хиляди посещения, дори милиони уникални посетители месечно за сайта си с изключително малка инвестиция, изразяваща се в отделянето на малко от свободното ви време, за да оптимизирате сайта си. Естествено, това е цял занаят и е необходимо да имате комплексни качества, за да успеете да направите успешно SEO.

Важно! Ако  желаете да увеличите Organic Traffic  към даден сайт, първо трябва да разберете как действат алгоритмите на търсачките, и най-вече на Google. Ако Ви е трудно, то ние, екипът на W-SEO.com сме на Ваше разположение!

2. Чрез социалните мрежи

Естествено, другите като Instagram, Twitter, linkedin и т.н. също са потенциални източници на трафик, но специално за България, Facebook е лидерът! От Фейсбук можете да се сдобиете с трафик по няколко начина. На първо място чрез фейсбук страници – създайте, купете или уговорете публикуването на постовете ви в големи фейсбук страници. Платената реклама във фейсбук също ще ви донесе голям трафик, но все пак е платена опция – нещо, което може да не устройва някои от Вас. Включете се към Фейсбук групи, тематични на вашия сайт и волно или неволно пускайте публикации с линк, но не прекалявайте. Също така, можете да използвате и личният си профил като източник на трафик. Ако имате много приятели, то защо не използвате възможността? Голяма част от тях ще виждат постовете ви в социалката и ако сте си свършили добре работата, ще успеете да ги привлечете като читатели.

Статията продължава тук!

Оцени тази статия
SEO Optimization - СЕО Оптимизация
Add a comment