Да поговорим за семантичното ядро

SEO оптимизация

Семантично ядро – какво точно представлява?

Семантичното ядро ​​е списък с ключови заявки, които биха се търсили от потребители и които ще се използват за SEO оптимизация. Избраните за сайта фрази трябва да са възможно най-близки по значение, да са подходящи за определени страници. Добре съставеното семантично ядро ​​е ключът към успешната SEO оптимизация, тъй като именно чрез избраните фрази потребителите в Интернет ще намерят вашия сайт по-лесно.

Кой се нуждае от семантично ядро?


Необходимо е да изберете заявки за всеки уебсайт, както търговски, така и информационни проекти, стартъпи, онлайн магазини и др. Струва си да разработите семантично ядро, преди да започнете да създавате сайт, както SEO оптимизаторите казват: „Те танцуват“ от семантичното ядро, а не обратното. Първо трябва да изберете списък с ключови думи и след това, въз основа на него, да разработите структурата на сайта. Изключение правят сайтовете с новини, тук си струва да изберете заявки въз основа на темата на бъдеща статия, които не можете да предвидите предварително.

Къде и кога се използва семантично ядро?

Семантичното ядро ​​се използва за оптимизиране на сайта за избрани ключови заявки. След като сте избрали фразите, от които се нуждаете, да ги разпределите между страниците, страниците трябва да бъдат оптимизирани: напишете компетентни текстове с помощта на ключови думи, мета тагове за заглавие и описание, фрази в заглавия H1-H3, връзки, които включват anchor, бутони при описване на изображения и др.

Видове ключови думи


Разнообразни заявки по честота:

  • Високочестотни ключови думи. Те включват най-популярните търсения, които потребителите въвеждат в Интернет. Честотата на подобни заявки е от 10 000 и повече.

Например „недвижими имоти“ – 531565 заявки, „магазин за мебели“ – 438782, това са високочестотни заявки. Насърчаването на високочестотни заявки е много труден и скъп процес. Ето защо, когато компилирате семантично ядро, препоръчваме да използвате възможно най-малко RF заявки.

  • Средночестотни ключови думи. Те включват ключови думи с честота до 5000 импресии.

„Мебелен магазин в Пирдоп“ – 629, „ремонт на апартаменти в Симитли“ – 2539, средночестотни ключови думи.

  • Нискочестотните заявки са най-малко популярните сред потребителите на Интернет. Честотата на такива заявки е до 300 импресии на месец.

“Ремонт на апартамент до ключ в село Кърналово” – 58, “Онлайн магазин за авточасти за японски автомобили в Гоце Делчев” – 81.

Честотата на ключови думи се вижда в различни приложения.

Естествено, колкото по-висока е честотата на търсене, толкова по-добре, но ще Ви бъде по-трудно.

Имайте предвид, че честотният диапазон може да варира за всяка индустрия.

Търсещата машина Google, стига да знаете как, може да Ви даде подробна информация за това, какво се търси, и какво не.

Обобщение

Можем да кажем, че разработването на семантично ядро не само ще улесни по-нататъшната работа по сайта, а ще направи така, че да насочите енергията на правилното място, към целевата аудитория.

Оцени тази статия
SEO Optimization - СЕО Оптимизация
Add a comment