Базова SEO оптимизация

Органичен трафик SEO оптимизация

1. Какво е SEO и защо е важно?

Сигурно сте чували за SEO. И ако не сте чували, тогава можете просто да прочетете определението на термина в Wikipedia. Но разбирането, че SEO е „набор от мерки за вътрешна и външна оптимизация за повишаване на позицията на сайта в резултатите от търсачките за определени потребителски заявки“ няма да помогне наистина за решаването на проблемите на вашия бизнес и сайт. Например:

Как да оптимизирате вашия сайт или сайт на клиента за търсачки?

Как да увеличите органичната видимост на сайта си, така че потребителите да могат лесно да намират съдържание?

Как да разберете колко време да отделите за SEO?

Как можете да различите „добрите“ SEO съвети от „лошите“ или дори „вредните“? 

Защо трябва да обърнете внимание на SEO?

Милиарди хора търсят в интернет всеки ден. Органичният трафик е изключително мощен, не само защото е голям като количество, но и защото се състои от конкретни заявки, често съдържащи определено съдържание.

Нека си представим ситуация. Например продавате видеорекордери. Бихте ли предпочели да рекламирате продукта си на билборд в определен район на града, така че всеки собственик на автомобил в този район да види тази реклама (независимо дали има нужда от DVR или не)? Или предлагайте продукт всеки път, когато някой въведе заявката: „видеорегистратор за кола“ в лентата за търсене? Най-вероятно вторият вариант, тъй като тези потребители имат търговски намерения в заявката си. Тоест те буквално се изправят и казват, че искат да купят това, което предлагаш.

Цялата статия можете да прочетете тук: https://knews.bg/bazova-seo-optimizacziya-saveti-za-nachinaesthi/

Оцени тази статия
SEO Optimization - СЕО Оптимизация
Add a comment